Snídaně je bezpochyby nejůležitějším jídlem dne. A jako taková si, podle značky Opinel, zaslouží svůj speciální nůž, kterým lze nakrájet pečivo a zároveň je i namazat.
Snídaňový nůž navržený pro ty nejnáročnější gurmány je ideální pro skvělý start dne. 11,5 cm dlouhá čepel je vyrobena z vysoce kvalitní švédské nerezové oceli Sandvik odolné proti korozi. Ta je vyhlášena svou odolností a dlouhotrvající ostrostí.
Zakulacenou širokou špičkou, ideální pro snadné mazání, se lehce dostanete až na dno skleniček s paštikou, pomazánkou či zavařeninou, zatímco zoubkovanou částí, která zabírá 2/3 délky nože, bez problémů nakrájíte chleba, pečivo, klobásky či vařená vejce.
Snídaňový nůž Opinel je k dispozici ve dvou verzích: v „přírodní“ s lakovanou bukovou střenkou nebo ve verzi s jasně mandarinkově oranžovým lakem a stojí 466 Kč.
zdroj: Potten & Pannen – Staněk