Rodinné stříbro může mít různou formu. Třeba tekutou, s vůni po jalovci

0
ferdinands-gin

V rámci rodinného podniku může být podstatou podnikání cokoli, od nafty až třeba pod výrobu bot. Anebo třeba může jít o výrobu prémiového alkoholu, ono pomyslnné rodinné stříbro může být klidně tekuté a nebude o nic míň atraktivní než petrolej.

Takže pokud si potrpíte na dobré pití a máte rádi gin, možná znáte německý Ferdinand’s gin. Globální ambasadorka Ferdinand’s ginu Emilie Campesato-Mouragne Cozens navštívila v tomto týdnu Prahu a na jednu noc se stala historicky první hostující členkou barového týmu Bugsy’s. Co je na ginu nejlepší? Je na něj vždy vhodná chvíle, dá se pít „kdykoli.“

Ferdinand’s gin je jedinečný nejen díky oblasti původu – vyrábí se v Sársku na jihozápadě Německa, tedy v oblasti známé především produkcí skvělých vín, ale i kvůli výběru výjimečných botanicals, které utvářejí jeho celkový charakter.

Rodinná tradice výroby destilátů sahá až do 19. století. Na ni odkazuje i vzhled lahve, který připomíná vinnou lahev typickou pro oblast výroby Ferdinand’s ginu. „Ferdinand’s gin je velmi výjimečný a specifický gin. Věřím, že potěší všechny opravdové milovníky dobrého pití,“ říká Emilie Campesato-Mouragne Cozens.

Ferdinand’s Saar Dry Gin, k dostání na 1er.cz za 1125 Kč, je vyráběný ze 30 různých botanicals, přičemž kombinuje tradičně užívané botanicals s regionálními. Překvapí vás tak tymiánem, trnkami či například šípky. Dále se infuzuje polosladkým moselským ryzlinkem, který Ferdinand’s Saar Dry Ginu dodává květinové aroma s citrusovým nádechem, podtrhuje jedinečnost tohoto německého ginu. V chuti se snoubí levandule s jalovcem a růží a vinnou chutí specifického ryzlinku. Hmmmm, gin s akcentem moselského vína?

Komentáře